Historiek Art in Nature

Mark Dedrie is beeldhouwer. Hij heeft veel vrienden in de kunstwereld met wie hij liefde en bewondering voor de natuur deelt. Allemaal vertolken ze op heel eigen wijze deze passie in hun kunst. Mark Dedrie heeft hen bij elkaar gebracht voor een groepstentoonstelling in het Kasteel van Schoten met als thema Art in Nature. Hij is met deze editie niet aan zijn proefstuk toe: reeds in 2007 toonde Art in Nature onderwaterfoto’s van kunstenaar Dos Winkel en dat event resulteerde in een Biënnale.

Achter de grote deuren van de tentoonstellingsruimte wacht een grote zaal met alleen maar witte muren: niets moet nog iets worden. De beeldhouwer is organisator geworden. Is dat geen moeilijke stap? Mark Dedrie: “Het is een beetje zoals een nieuw kunstwerk beginnen waar je je creativiteit voor moet aanspreken. Ik kijk echt uit naar maandag 6 maart 2017, want dan gaan we van start. Ik ben op de eerste plaats beeldhouwer en ben benieuwd hoe de sculpturen van mijn collega Tom Seerden zich inpassen in het artistieke geheel. Ook de Schotense impressionist Marc Mylemans is er weer bij en wie zijn werk kent zal dadelijk zien wat voor sterke toets hij erin gelegd heeft. Maar zij zijn natuurlijk lang niet de enigen die nieuw werk brengen.

In een groepstentoonstelling komen niet alle kunstenaars evenveel aan bod. Daarom worden er tijdens deze editie van Art in Nature enkele avondvoorstellingen gehouden, die bestaan uit een exclusieve tentoonstelling van schilderijen samen met beeldhouwwerk. Op die manier worden deze kunstenaars extra in de belangstelling gebracht.

 

Inschrijven voor vernissage met aquarellen van Guy Gruwier op 17 maart om 19.30u

Meld aub met hoeveel personen u wenst te komen. Na het invullen en versturen graag hiervan de print meenemen naar de vernissage.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.