Historiek Art in Nature

Art in Nature, de vorige edities

Art In Nature is met deze zevende editie niet aan zijn proefstuk toe.

De biënnale startte in 2007 te Schoten en vond sindsdien verschillende keren plaats, onder meer aan het Zilvermeer in Mol en in het Rivierenhof te Deurne. De exposities vormden steeds een subtiel geheel van werken van kunstenaars die allen dezelfde passie delen, namelijk de liefde voor de natuur.

 

In 2017 streek de tentoonstelling neer op zijn vaste stek in het Kasteel van Schoten.Het is een symbolische plek voor organisator/curator Mark Dedrie. In 1996 won hij in Schoten de beeldhouwwedstrijd met zijn ontwerp ,’Je kan de wereld zien dansen’. Hij voerde dit monumentale werk uit en het kan nog altijd bewonderd worden in het gemeentepark.

Beeldhouwer, organisator en curator Mark Dedrie

Hoe moeilijk is dat, als kunstenaar een groepstentoonstelling cureren en organiseren? Mark Dedrie: “Art in Nature organiseren in het Kasteel van Schoten voelt elke keer weer aan als thuiskomen. Het is het witte canvas voor een schilder of de homp klei voor een beeldhouwer. Het is elke keer een nieuwe creatie waar je je creativiteit voor moet aanspreken. Ik ben in de eerste plaats beeldhouwer maar bij deze groepstentoonstellingen ben ik altijd opnieuw benieuwd naar de symbiose met de nieuwe kunstenaars en hoe de creaties zich inpassen in het artistieke geheel.”