Inge Kennis

Inge Kennis - Art in Nature 2019

Inge Kennis:  geboren op 5 september 1978 te Leuven, België.Studeerde Artistieke opleiding aan Sint Lukas BrusselZe exposeerde verschillende keren in het Midden Oosten.Ze is een conceptueel kunstenaar, gespecialiseerd in het schilderen van fotorealistische beelden met thema’s als roofvogels, dieren en portretten.De roofvogels zijn voor haar speciaal omwille van hun sterke blik en pose.Maar ook door hun symboliek die ze met zich meedragen.Zo staat de oehoe bv. Voor onuitputtelijke kracht en doorzettingsvermogen.

 

Hoe groter de uitdaging hoe meer passie. Kunst met een hart. “Ik schilder om de mensen terug in contact te brengen met de natuur en de positieve symboliek en levenswijsheid die onze voorouders aan deze dieren verbonden.” “Overal op aarde waren we ooit nauw verbonden met de natuur.” Haar roeping is om deze verbinding terug te leggen. Deze eenvoud maakt wat ze doet zo groots. “Mijn missie is verbinden zowel tussen de kijker en het beeld als tussen de kijkers onderling, mijn doel is laten verstillen in emotie” “Door de emotie uit het werk te laten komen leg ik de verbinding met de kijker, op dit moment vertel ik graag het unieke verhaal dat bij ieder werk hoort.”

 

Wie ben ik?

Als kind was ik niet liever als in de bossen en in de natuur. Ik hou van bomen, ik hou van alle dieren, van fantasie, van tekenen en schilderen en van fotografie. In de herfst en winter hou ik me voornamelijk bezig in m’n atelier met het maken van grote schilderijen voor expo’s en werken in opdracht. In de lente ga ik mijn thema’s fotograferen en ga ik van start met m’n voorontwerpen.  In de zomer ben ik graag op verplaatsing aan het werk eens weg tussen m’n vier muren en met de zon op m’n bol. Ik leef op het ritme van de vier seizoenen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.